Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Πώς θα αναρτήσετε κείμενα στο ιστολόγιο

Λοιπόν, το ιστολόγιο αυτό έγινε για να αποτελέσει χώρο συλλογικής έκφρασης κι όχι μονόδρομης επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές και διδάσκοντες) θα πρέπει να έχουν δικαιώματα συγγραφέα σ' αυτό, δηλαδή τη δυνατότητα να αναρτούν κείμενα κι όχι μόνο να καταθέτουν σχόλια κάτω από τα αναρτημένα κείμενα. Για να γίνει αυτό απαιτείται μια διαδικασία:

  1. Σύνδεση: κάθε επισκέπτης του ιστολογίου βλέπει αριστερά στη σελίδα και κάτω από τα εικονίδια των Αναγνωστών το λινκ "Σύνδεση". Πατώντας το, ανοίγει ένα παράθυρο που μας ζητά είτε να χρησιμοποιήσουμε ένα λογαριασμό (Google, Yahoo κτλ) είτε να τον δημιουργήσουμε εκείνη τη στιγμή, αν δεν έχουμε ήδη. Με αυτόν, λοιπόν, (και συγκεκριμένα με τη διεύθυνση mail και τον κωδικό που έχουμε δώσει για να τον δημιουργήσουμε) θα συνδεθούμε και θα γίνουμε Αναγνώστες. Προσοχή! Όταν δημιουργούμε τέτοιους λογαριασμούς, αποφεύγουμε να δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία, προτιμότερο να δίνουμε κωδικοποιημένα στοιχεία μας (nickname, υποκοριστικά κτλ)
  2. Αίτηση για δικαιώματα συγγραφέα: στέλνουμε ένα mail στη διεύθυνση pavelitz@otenet.gr , με το οποίο δηλώνουμε ποιοι είμαστε και ζητούμε (ευγενικά) από τον καλό admin να μας παραχωρήσει δικαιώματα συγγραφέα.
  3. Ενεργοποίηση δικαιωμάτων: στο mail που μας στέλνει ως απάντηση ο admin υπάρχουν οδηγίες (απλές, ένα λινκ θα χρειαστεί να πατήσετε) για να ενεργοποιήσουμε τα δικαιώματα συγγραφέα.
  4. Ανάρτηση: Αυτό ήταν! Τώρα, μπαίνοντας στο ιστολόγιο και αφού επαναλάβουμε, αν αν χρειαστεί, το βήμα 1 (Σύνδεση), πατάμε, πάλι αν χρειαστεί, το λινκ "Σύνδεση" πάνω δεξιά στη σελίδα και βλέπουμε ότι έχει προστεθεί εκεί δίπλα το λινκ "Νέα ανάρτηση", που σημαίνει ότι έχουμε δυνατότητα να αναρτήσουμε κείμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου